RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Tomatenquiche met zoete ui

Recepten en zo: Tomatenquiche met zoete ui
Lekker zomers gerecht, dat je ook van tevoren kan klaarmaken.

  • Bereidingstijd: 20 minuten ~35 minuten oven
  • Van: allerhande
  • kCal: 490
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  5 vellen bladerdeeg,
  •  mespuntje suiker,
  •  3 scharrelei(eren),
  •  1 zoete ui(en), in ringen
  •  1 theelepel gedroogde rozemarijn,
  •  150 gram geraspte kaas,
  •  2 eetlepels creme fraiche,
  •  1 theelepel gedroogde tijm,
  •  4 tot 6 trostomaten,
  •  2 eetlepels couscous,
Benodigdheden
  • taartvorm, doorsnede ca. 24 cm
  • aluminiumfolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak.
  4. Bekleed de ingevette taartvorm met het (ontdooide) bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous.
  5. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover.
  6. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar,
  7. dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie.

Tips
  • Lekker met een groene salade