RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Uiensoep

Recepten en zo: Uiensoep
Lekkere stevige soep, uiensoep. Kun je altijd eten. Voor de liefhebbers

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  4 eetlepels olijfolie,
  •  600 gram ui(en), in ringen
  •  2 eetlepels suiker,
  •  1 theelepel kerrie,
  •  2 eetlepels bloem,
  •  1 liter kippenbouillon, van tablet
  •  2 theelepels provencaalse kruiden,
  •  1 stokbrood,
  •  200 gram jonge geraspte kaas,
Benodigdheden
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding
  1. Verhit de olie in een braadpan en schep de ui erdoor tot de ringen met een dun laagje olie zijn bedekt. Bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de ui met de suiker, de kerriepoeder en de bloem en laat de suiker op laag vuur smelten. ~
  2. Voeg de bouillon en de Provençaalse kruiden toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  3. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  4. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Gratineer ze 4 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  5. Schep de uiensoep in 4 kommen of diepe borden en leg er 1 of 2 kaascrostini's in. Serveer de rest van de kaascrostini's apart bij de soep.

Tips
  • Maak de crostini's eens met Port salut, zie recept op Recepten en zo