RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Vleessandwich met gedroogde tomaten

Recepten en zo: Vleessandwich met gedroogde tomaten

Lekker slank mediteraan recept en heel snel op tafel. Dunne plakkken entrecote met groente en gedroogde tomaten.



  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Ingrediënten
  • kCal: 510
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  2 prei,
  •  1 courgette,
  •  4 gedroogde tomaten,
  •  3 eetlepels olie, olie van de gedroogde tomaten
  •  2 teentjes knoflook,
  •  1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  •   zout,
  •   peper,
  •  4 plakken entrecote, dunne plakken, a la minute
  •  20 gram boter,


Bereiding
  • Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in blokjes, de gedroogde tomaten in reepjes. Pel de knoflook, hak 1 teentje fijn, pers het andere teentje. Wrijf het vlees in met de gesperste knoflook.
  • Verhit twee eetlepels van de olie van de tomaten in een wok of braadpan. Reorbak de prei en courgette ongeveer 3 minuten op hoog vur.
  • Voeg de reepjes tomaat en de gehakte knoflook erbij en bak even mee. Voeg de bascilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de tomatenolie met de boter en bak de entrecote snel om en om bruin, in onegveer 1-2 minuten.
  • Leg 2 van de plakjes in het midden van 2 warme borden. Schep de groenten erop en dek het af met de andere plakjes.
  • Garneer met takjes bascilicum

Tips
  • Je kan met kleine porties dit ook als voorgerecht maken. Dan is dit recept genoeg voor 4 personen