RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Witte koolsalade met kaas

Recepten en zo: Witte koolsalade met kaas
Lekkere maaltijd salade van witte kool , paprika en kaas. Samen met een lekker stuk bruinbrood een heerlijke en gezonde maaltijd.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Boodschappen
  • kCal: 315
  • Aantal personen: 4 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  1 friszure appels,
  •  1 ui(en),
  •   zout, naar smaak
  •   versgemalen peper, naar smaak
  •  1 theelepel gemberpoeder,
  •  100 gram oude kaas, dikke plak
  •   rode paprika,
  •   groene paprika,
  •   gele paprika,
  •  1 dl yoghurt,
  •  1 eetlepel honing,
  •  1 theelepel kerrie,
  •  200 gram ananas, in blokjes, uit blik
  •  1 a 2 theelepel mosterd,
  •  500 gram witte kool, gesneden
  •  200 gram magere kwark,
  •  100 gram komijnekaas, dikke plak


Bereiding
  1. Kook de gesneden kool 2-3 minuten. Giet de kool af en spoel er koud water over om de temperatuur snel te laten dalen, zodat de bite behouden blijft en de kleur ook fris blijft.
  2. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schil de appel en verdeel deze in stukjes. Giet de ananas af, vang het sap op.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdun deze zo nodig met ananassap. Schep de kool door de paprika, ui, kaas en appel. Meng de ananasstukjes erdoor, voeg peper en zout naar smaak toe en spatel de dressing erdoor.
  4. Serveer het gerecht met grof bruinbrood.

Tips
  • Kies in plaats van witte kool eens spitskool of savooienkool