lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 1 limoen, schoongeboend
|
- 200 gram zalm, filet
|
- versgemalen chilipeper, uit een molentje
|
- 200 ml kookroom,
|
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook,
|
- boter,
|
Voorbereiden:
- Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
- Snijd de zalmfilet in 8 blokjes en schep in een kom om met het limoenrasp, 1 el limoensap, zout en chilipeper naar smaak.
- Marineer de zalm minstens 15 min. in het limoenmengsel en bewaar afgedekt in de koelkast.
- Schenk ondertussen de kookroom in een kannetje en roer de bieslook erdoor, bewaar ook afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
- Verhit in een gourmetpannetje een klontje boter en schroei telkens 2 blokjes zalm rondom dicht.
- Voeg een flinke scheut kookroom toe en laat het geheel 2-3 min. sudderen tot de zalm van binnen rosé is.