RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Zalm met pittige kokossaus (gourmet)

Recepten en zo: Zalm met pittige kokossaus (gourmet)
Lekker gourmet recept met zalm, kokossaus en koriander. Lekker verrassend en pittig.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Van: Lange tafels
  • kCal:
  • Aantal personen: 8 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  200 ml kokosmelk,
  •  1 teentje geperst knoflook,
  •  2 eetlepels thaise vissaus,
  •  3 cm verse gember, geschild en geraspt
  •  1 rode peper, zaadjes verwijderd en gehakt
  •  1 sap van limoen,
  •  400 gram zalm, filet
  •  half bakje verse koriander, a 15 gram, grof gehakt
  •   olie,


Bereiding
  1. Schenk de kokosmelk in een kannetje en roer de knoflook, vissaus, gember, rode peper en limoensap erdoor. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de blokjes zalm en de verse kroiander op tafel en zet de kokossaus erbij.
  3. Verhit in het pannetje een beetje olie en bak de blokjes zalm 2-3 minuten. Schenk er wat kokossaus bij en laat nog even sudderen.
    Stooi er nog wat koriander over.