lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer
Deze tekst wordt niet afgedrukt...
- 350 gram visfilets, kabeljauw, schol of tongschar
|
- 1 kleine ui(en),
|
- halve groene paprika,
|
- halve rode paprika,
|
- 6 plakjes wortel,
|
- 2 kleine tomaten,
|
- sojasaus,
|
- azijn,
|
- pale medium dry sherry,
|
- suiker,
|
- bloem,
|
- 2 eetlepels maizena, met 2 eetlepels water voor het bindpapje
|
- Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2x3 cm en haal ze door de bloem.
- Maak een sausje van 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sherry en 2 eetlepels suiker.
- Snijd de ui, paprika, wortel en tomaatjes in gelijke stukken.
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de stukjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin zijn.. Haal ze met de schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie uit de wok en bewaar voor later gbruik.
- Doe 2 eetlepels olie in de wok en verhit opnieuw. Roerbak de groente 1 minuut. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Roer wat van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
- Voeg dan de vis toe en meng alles voorzichtig door elkaar.