RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Zoetzure visfilets

Recepten en zo: Zoetzure visfilets
Lekker visgerecht uit de wok, zoetzure visfilets.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Chinese Chef
  • kCal:
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  350 gram visfilets, kabeljauw, schol of tongschar
  •  1 kleine ui(en),
  •  halve groene paprika,
  •  halve rode paprika,
  •  6 plakjes wortel,
  •  2 kleine tomaten,
  •   sojasaus,
  •   azijn,
  •   pale medium dry sherry,
  •   suiker,
  •   bloem,
  •  2 eetlepels maizena, met 2 eetlepels water voor het bindpapje


Bereiding
  1. Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2x3 cm en haal ze door de bloem.
  2. Maak een sausje van 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sherry en 2 eetlepels suiker.
  3. Snijd de ui, paprika, wortel en tomaatjes in gelijke stukken.
  4. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei de stukjes vis voorzichtig dicht tot ze goudbruin zijn.. Haal ze met de schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Giet de olie uit de wok en bewaar voor later gbruik.
  6. Doe 2 eetlepels olie in de wok en verhit opnieuw. Roerbak de groente 1 minuut. Voeg de saus toe en breng aan de kook. Roer wat van het bindpapje erdoor tot de saus licht bindt.
  7. Voeg dan de vis toe en meng alles voorzichtig door elkaar.

Tips
  • Lekker met rijst