RECEPTEN enzo

lekkere recepten, informatie over koken, ingrediënten, kooktechnieken, tips en nog veel meer

Zoetzuur varkensvlees (Jamie Oliver)

Recepten en zo: Zoetzuur varkensvlees (Jamie Oliver)
Een heerlijk en snel Chinees gerecht, zoetzuur varkensvlees. Jamie heeft het een beetje aangepast en zo is het heerlijk!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Jamie´s Kookrevolutie
  • kCal:
  • Aantal personen: 2 personen


Deze tekst wordt niet afgedrukt...

Ingredienten

  •  200 gram basmatirijst, of langkorrelige rijst
  •  200 gram varkensfilet,
  •   zeezout, uit de molen
  •   peper, uit de molen
  •  1 kleine, rode ui(en),
  •  1 paprika, of een halve rode en een halve gele
  •  2 tenen knoflook,
  •  2-3 cm verse gember,
  •  half- 1 spaanse peper, naar smaak
  •   bosje verse koriander,
  •   olie,
  •  1 theelepel vijfkruidenpoeder,
  •  2-3 eetlepels sojasaus,
  •  1 theelepel maizena,
  •  225 gram stukjes ananas, uit blik
  •  2 eetlelepels balsamicoazijn,
  •  2 theelepels sesamzaad,
Benodigdheden
  • wok

Bereiding
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het varkensvlees in blokjes van 2 cm. Pel en halveer de ui en snijd ook in blokjes van 2 cm. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd ook in blokjes van 2 cm.
  • Pel de tenen knoflook en schil de gember en snijd in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd in ringetjes.
  • Pluk de koriander blaadjes van de steeltjes, bewaar de blaadjes en hak de steeltjes fijn.
  • Zet de wok op een hoog vuur (of gebruik een grote koekenpan). Doe een flinke scheut olie in de wok, draai de wok rond.
  • Roerbak de blokjes vlees met het vijfkruidenpoeder een paar minuten totdat ze mooi bruin zijn en schep ze in een kom.
  • Veeg de wok schoon met keukenpapier, zet weer op het vuur en doe er weer een schet olie in. Doe alle gesneden ingredienten er in en roerbak voor 2 minuten.
  • Voeg de maizena en 2 eetlepels sojasaus toe. Laat alles even bakken, voeg de ananasblokjes met sap toe, het vlees en de basalmicoazijn.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak en eventueel wat sojasaus.
  • Controleer of het vlees gaar is, laatr nog een paar minuutjes staan om de saus wat in te koken.
  • Verdeel de rijst over 2 borden, schep het vlees en de groente en de saus op de rijst, strooi er wat sesamzaad en de kroianderblaadjes over.

Tips
  • Serveer met wat sla