Recepten enzo

Home » Recepten » Captain's Dinner

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Captain's Dinner


De hollandse variant op de Indische rijsttafel. Je kunt dit recept zelf verder uitbreiden met bijvoorbeeld gebakken uienringen, appelschijfjes etc. Recepten en zo: Captain's Dinner

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels boter ,  
  •   2 gesnipperde ui(en) ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   4 gesnipperde sjalot(ten) ,  
  •   1 blikje tomatenpuree , 70 gram 
  •   1 pot kapucijners , 720 ml 
  •   200 gram spekblokjes ,  
  •   4 augurk , in blokjes 
  •   4 eetlepels picalilly ,  
  •   1 potje appelcompote ,  
  •   zilveruitjes ,  

Bereiding

Voorbereiden:

  1. Giet de Hak kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  2.  Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.

Bereiden:

  1. Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
  2. Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  3. Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, Hak appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.




Kijk ook eens bij: