Recepten enzo

Home » Recepten » Chocolade kokoskoekjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Chocolade kokoskoekjes


Lekker chocolade kokoskoekjes om bijvoorbeeld uit de delen. Maar ook gewoon lekker bij de koffie. Recepten en zo: Chocolade kokoskoekjes

Algemeen


Ingredienten

  •   75 gram pure chocolade ,  
  •   150 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   75 gram boter ,  
  •   30 gram geraspte kokos , ongeveer 6 eetlepels 
  •   75 gram bruine basterdsuiker ,  
  •   2 eetlepels water ,  

Benodigdheden

  • Bakpapier


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  3. Doe de bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. Snij met twéé messen de boter in kleine stukjes, zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal.
  4. Kneed ook nog even snel (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.
  5. Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (want ze groeien tijdens het bakken!).
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Laat ze afkoelen op een rooster en jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).