Recepten enzo

Home » Recepten » Curry met zeewolf

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Curry met zeewolf


Lekker pittig recept voor een grote groep gasten. Je kan alles voorbereiden en pas op het laatst leg je de vis in de saus een laat deze in een paar minuten zachtjes gaar worden. Recepten en zo: Curry met zeewolf

Algemeen


Ingredienten

  •   2 ui(en) , in ringen 
  •   15 gram fijngehakte koriander ,  
  •   500 gram reuze garnalen , rauw (kies voor gepeld als je niet van pellen houdt) 
  •   3 blikken kokosmelk , a 400 ml 
  •   4 eetlepels milde currypasta ,  
  •   2 eetlepels zonnebloemolie ,  
  •   3 courgette , in plakjes 
  •   2 struiken paksoi , stengels en blad in repen 
  •   600 gram zeewolf , in stukken 

Bereiding

  1. Verhit de olie in een braadpan en fruit de uiringen en currypasta 2 minuten meet tot het lekker gaat ruiken. Bak de courgette en paksoi 2 minuten mee.
  2. Schenk de kokosmelk bij de groenten en breng de curry aan de kook. Laat de curry 20 minuten met de deksel schuin op de pan. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Verwarm (eventueel) de cuury opnieuw. Leg de zeewolf en de garnalen erin en stoof ze afgedekt in ongeveer 6 minuten gaar. Strooi de koriander erover.
  4. Lekker met naan of basmatirijst



Tips

  • Zet schaaltjes pappadums, chutney en raita op tafel