Recepten enzo

Home » Recepten » Jamie's Komkommersalade

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Jamie's Komkommersalade


Een snelle salade uit Jamie's Kookrevolutie. Schep de zaadjes uit de komkommer, dan wordt de salade minder waterig. Recepten en zo: Jamie's Komkommersalade

Algemeen


Ingredienten

  •   2 komkommer ,  
  •   zeezout ,  
  •   zwarte peper ,  
  •   extra vierge olijfolie ,  
  •   paar takjes verse munt ,  

Bereiding

  1. Schil 2 komkommers met een dunschiller, snijd de uiteinden eraf en snijd de komkommers in de lengte door midden. Schep met een theelepel voorzichtig de zaadjes eruit en gooi die weg. Hak de komkommer in onregelmatige, hapklare stukjes en doe die in een kom.
  2. Strooi er een flinke snuf zeezout en zwarte peper uit de molen op. Doer er 6 eetlepels extra vierge olijfolie  en 2 eetlepels citroensap bij en meng alles goed.
  3. Pluk wat bladjes van een paar takjes munt en hak ze grof.
  4. Serveer de salade nu of kies voor één van de volgende manieren:
  • Doe een flinke lepel biologische yoghurt bij de salade. Hussel door elkaar en sprenkel voor het serveren nog wat extra olijfolie erop
  • Of: De er wat zwarte olijven (zonder pit) door.
  • Of: Snijd 1 verse, rode peper in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en hak hem heel fijn. Strooi de stukjes over de salade en  sprenkel voor het serveren nog wat extra olijfolie erop.