Recepten enzo

Home » Recepten » Nigella's Cheesecake

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Nigella's Cheesecake


Een typisch Engels gerecht, cheesecake. Niet al te moelijk te maken. Dit is een recept van Nigella Lawson Recepten en zo: Nigella's Cheesecake

Algemeen


Ingredienten

  •   150 gram suiker ,  
  •   1 eetlepel suiker ,  
  •   3 grote scharrelei(eren) ,  
  •   3 scharrelei(eren) , alleen de dooiers 
  •   1,5 eetlepel citroensap ,  
  •   75 gram boter , gesmolten of zacht geroerd 
  •   600 gram roomkaas ,  
  •   1,5 eetlepel vanilleextract ,  
  •   halve eetlepel vanilleextract ,  
  •   150 ml zure room ,  
  •   75 gram tarwebiscuit ,  

Benodigdheden

  • Springvorm van ongeveer 20 cm
  • foodprocessor
  • aluminiumfolie


Bereiding

  1. Verkruimel de biscuits in de foodprocessor. Doe er de boter bij
    en druk nog eens op de pulse-knop.
  2. Druk het mengsel met je vingers of de achterkant van een lepel in de springvorm. Zet hem in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C, gasovenstand 4.
  3. Klop de roomkaas glad en klop er eerst de suiker, dan de eieren en de dooiers en ten slotte de vanille en het citroensap door. Zet een ketel water op. Bekleed de buitenkant van de gekoelde springvorm met extra dik aluminiumfolie zodat bodem en zijkant door één groot stuk folie bedekt worden. Doe dat nog eens en zet de vorm dan in een braadslee. Zo is de taart beschermd tegen het water wanneer hij in zijn waterbad de oven in gaat.
  4. Giet de roomkaasvulling in de taartbodem en dan zoveel kokend heet water dat het tot halverwege de springvorm komt. Maak het waterniveau niet te hoog, anders wordt het moeilijk de vorm op te tillen. Zet de braadslee met de springvorm erin 50 minuten in de oven.
  5. De taart moet gestold, maar niet stijf aanvoelen: je moet het gevoel hebben dat de zure room wanneer je die erop giet erop zal blijven liggen en niet in de taart zinkt. Klop zure room, suiker en vanille en giet dit mengsel over de taart. Zet hem nog 10 minuten in de oven. Haal de braadslee uit de oven, haal er voorzichtig de springvorm uit, pak hem uit en laat hem afkoelen op een rooster. Zet de cheesecake wanneer hij is afgekoeld in de vorm in de koelkast en haal hem er 20 minuten voordat je hem gaat eten uit om de ergste kou eraf te laten gaan.
  6. Maak de vorm los en doop je mes eerst in heet water wanneer  je de taart wilt aansnijden.