Recepten enzo

Home » Recepten » Oma's krentenbrood

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Oma's krentenbrood


De geur van zelfgebakken brood is onweerstaanbaar. Een lekker ouderwets recept om zelf krentebrood te maken. Recepten en zo: Oma's krentenbrood

Algemeen


Ingredienten

  •   500 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   150 gram rozijnen , eventueel geweekt 
  •   50 gram gedroogde abrikozen , fijngesneden 
  •   50 gram gedroogde vijgen , fijngesneden 
  •   200 gram suiker ,  
  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   400 ml melk , lauwwarm 

Benodigdheden

  • Cakevorm van ongeveer 1,5 liter


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
  • Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel.
  • Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
  • Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
  •  Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is.
  • Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.