Recepten enzo

Home » Recepten » Perentaart

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Perentaart


Heerlijk frisse perentaart, door de amandelspijs een echt herfstrecept. Recepten en zo: Perentaart

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 minuten + 55minuten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 235
  • Aantal personen: 12 stuks
  • Gevonden in:
    Herfst , Koek-Taart-Gebak , Oven

Ingredienten

  •   200 gram bloem , en extra om te bestuiven 
  •   100 gram witte basterdsuiker ,  
  •   50 gram koude boter , in kleine blokjes 
  •   2 scharrelei(eren) ,  
  •   4 rijpe peren , geschild en ontpit 
  •   150 gram amandelspijs ,  
  •   4 eetlepels abrikozenjam ,  
  •   2 eetlepels amandelschaafsel ,  

Benodigdheden

  • huishoudfolie
  • deegroller
  • lage taartvorm (24 cm), ingevet
  • bakpapier
  • steunvulling (bv gedroogde peulvruchten)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en 1 ei (in een keukenmachine) tot een kruimelig deeg. Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan langs de randen. Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop.
  4. Bak de bodem 15 minuten. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Snijd de peren in parten. Schep de amandelspijs om met het andere ei en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem. Leg de partjes peer erop. Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de perentaart nog 10 minuten.