Recepten enzo

Home » Recepten » Schuimpjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Schuimpjes


Gezellige zelfgemaakte schuimpjes met lekker gekleurde spikkels erop. Kids kunnen een hoop zelf doen. Leuk voor op een feestje of een regenachtige zondagmiddag. Recepten en zo: Schuimpjes

Algemeen


Ingredienten

  •   3 scharrelei(eren) ,  
  •   5 druppels citroensap ,  
  •   250 gram poedersuiker ,  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden/gasstand 3. Leg het bakpapier op de bakplaat.
    Splits de eieren: breek de schaal van de eieren boven een bak. Zorg dat je in allebei de handen de helft van de schaal hebt. Giet langzaam het eigeel in één van de twee helften. Zo valt het eiwit in de schaal. Herhaal dit een paar keer. Het eigeel heb je voor dit gerecht verder niet nodig.
  2. Zet de mixer in het eiwit en klop het, samen met de citroensap, tot het mengsel stijf is. Lepel voor lepel klop je nu ook de poedersuiker er doorheen. Als het goed is ziet het megsel er stevig en glanzend uit als alle suiker op is.
  3. Schep het mengsel in de spuitzak. Spuit toefjes van 3 cm breed op het bakpapier. Hou er ongeveer een centimeter tussen, ze zetten nog een beetje uit.
  4. Bestrooi de schuimpjes met de gekleurde spikkels en bak ze 25 minuten in de oven. Zet de oven daarna uit, maar laat alles nog een half uur afkoelenTips

  • Maak de bakplaat nat voor je het papier erop doet, dan blijft het makkelijker liggen