Recepten enzo

Home » Recepten » Slavinken met ratatouille

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Slavinken met ratatouille


Lekker recept met een beetje hollands en een beetje middellandse zee. Makkelijk klaar te maken. Recepten en zo: Slavinken met ratatouille

Algemeen


Ingredienten

  •   vloeibare boter ,  
  •   1 ui(en) ,  
  •   zout ,  
  •   2 tomaten ,  
  •   peper ,  
  •   1 rode paprika ,  
  •   1 courgette ,  
  •   1 aubergine ,  
  •   4 slavinken ,  

Bereiding

  1. Was de groenten. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Dep de slavinken vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm op hoog vuur 7 eetlepels vloeibare boter in een diepe braadpan en wacht tot de boter bruin kleurt. Bak nu de slavinken in 3 minuten rondom lichtbruin. Neem het vlees even uit de pan.
  3. Schep de gesneden groenten in de pan, bestrooi ze met een halve theelepel zout en een halve theelepel peper en roerbak ze 2 minuten. Voeg een kopje heet water toe en breng dit aan de kook.
  4. Zet het vuur dan lager, leg de slavinken terug in de pan en smoor het vlees met de ratatouille in een afgesloten pan in een kwartier verder gaar.



Tips

  • Lekker met penne
  • Geef er een schaaltje Parmazaanse kaas bij