Recepten enzo

Home » Recepten » Twee-bonenstamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Twee-bonenstamppot


Lekker stamppot recept met sperciebonen en snijbonen. Lekker snel als je aardappelpuree uit de diepvries neemt, lekkerder als je zelf de stammpot maakt.    Recepten en zo: Twee-bonenstamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels grove mosterd ,  
  •   2 dikke plakken bacon , ongeveer 250 gram bij elkaar 
  •   250 gram snijbonen , gesneden 
  •   750 gram aardappelpuree , 1 zak, diepvries 
  •   250 gram gebroken sperciebonen , 1 zak 

Bereiding

  1. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan of magnetron.
  2. Kook de snijbonen met de sperziebonen in weinig water met zout in 4-5 minuten beetgaar en giet de bonen af.
  3. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan krokant uit.
  4. Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, zout en peper. Schep de twee-bonenstamppot met bacon op 4 borden.



Tips

  • Lekker met piccalilly