Recepten enzo

Home » Recepten » Advocaat cupcakes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Advocaat cupcakes


Feestelijke cupcake variant met advocaat voor een extra sjieke muffin. Recepten en zo: Advocaat cupcakes

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 30 minuten wachten
  • Van: Allerhande
  • kCal: 205
  • Aantal personen: 12 stuks
  • Gevonden in:
    Cupcakes , Koek-Taart-Gebak , Oven , Pasen

Ingredienten

  •   2 scharrelei(eren) ,  
  •   100 gram witte basterdsuiker ,  
  •   50 gram boter ,  
  •   100 ml halfvolle melk ,  
  •   300 gram zelfrijzend bakmeel , gezeefd 
  •   2 theelepels bakpoeder ,  
  •   200 ml advocaat ,  

Benodigdheden

  • muffinvorm met 12 holtes


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 200 °C.
  2. Laat (in magnetron) de boter zachtjes smelten.
  3. Meng in een schaal de bakmeel met suiker, bakpoeder en mespunt zout.
  4. Klop in een andere kom eieren los met melk.
  5. Klop gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor.
  6. Roer het eimengsel met vork of houten lepel snel door de bakmeel (paar klontjes is niet erg).
  7. Schep het beslag in ingevette holtes van muffinvorm. Schep de rest van de advocaat op beslag in de holtes.
  8. Schuif de muffinvorm op een rooster in het midden van oven en bak de cupcakes in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat in de vorm 5 min. afkoelen.
  9. Cupcakes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.