Recepten enzo

Home » Recepten » Bloemtortilla's voor wraps

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Bloemtortilla's voor wraps


Wraps zijn heerlijk en je kan eindeloos varieren. In plaats van de tortilla's zelf te kopen kun je ze ook zelf maken! Het is eenvoudiger dan je denkt! Recepten en zo: Bloemtortilla's voor wraps

Algemeen


Ingredienten

  •   500 gram bloem ,  
  •   1 theelepel zout ,  
  •   3 dl water ,  
  •   olie ,  

Bereiding

  1. Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het met steeds een beetje water aan tot je er een kleverig deeg van kan kneden. Blijf het kneden op een met bloem bestoven ondergrond tot het niet meer plakt. Als het blijft plakken kun je nog wat bleom toevoegen. 
  2. Verdeel het in zes bollen. Rol de bol dun mogelijk uit. Gebruik een bord om een mooie ronde vorm te maken.
  3. Bak ze kort in een met een beetje olie of boter ingevette pan.



Tips

  • Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren
  • Met een bakpapiertje ertussen kun je ze tot 6 maanden in de dieprvries bewaren
  • Je kunt ze dan weer opwarmen in demagnetron, een paar minuten in de oven van 200 graden of weer even in de koekpan

Kijk ook eens bij: