Recepten enzo

Home » Recepten » Chocoladekoekjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Chocoladekoekjes


Een heel eenvoudig gerecht voor overheerlijke chocolade koekjes. De kinderen kunnen de koekjes zelf uitsteken en versieren Recepten en zo: Chocoladekoekjes

Algemeen


Ingredienten

  •   1 zakje vanillesuiker ,  
  •   1 kleine scharrelei(eren) ,  
  •   50 gram witte chocolade , om te versieren 
  •   100 gram pure chocolade ,  
  •   0 gram witte basterdsuiker ,  
  •   100 gram boter ,  
  •   170 gram bloem ,  

Benodigdheden

  • Deegroller
  • bakplaat
  • satéprikker


Bereiding

  1. Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron tot het vloeibaar is.
  2. Klop het ei goed los en meng de suiker en de boter er door. Zeef de bloem boven dit mengsel en ga alles goed doorkneden met je handen (lekker knoeien!).
  3. Bestuif hiervoor het aanrecht met een beetje bloem, want het deeg kan nogal plakken. Rol met de deegroller de bal uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik.Steek de koekjes uit met je favoriete vormpjes en leg zo op een ingevette bakplaat.
  4. Bak de koekjes op 150 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Haal ze voorzichtig van het bakblik en laat ze afkoelen. Smelt de witte chocolade en teken gezichtjes met een sateprikker op de koekjes.