Recepten enzo

Home » Recepten » Gebakken aardappels met gebakken vis

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gebakken aardappels met gebakken vis


Eenvoudig recept met gebakken aardappeltjes met kerrie en gebakken pangasiusfilet. Lekker! Recepten en zo: Gebakken aardappels met gebakken vis

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: ah
  • kCal: 650
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Bakken , Hoofdgerecht , Vis

Ingredienten

  •   handje bloem ,  
  •   950 gram partjes aardappelen , panklaar 
  •   5 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 theelepel kerrie ,  
  •   halve schoongeboende citroen ,  
  •   2 komkommer ,  
  •   500 gram pangasiusfilet ,  

Bereiding

  1. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak en wentel hem door de bloem, schud de eventuele overtollige bloem eraf.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de vis in 8-10 minuten gaar, keer hem halverwege.
  3. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de aardappelpartjes, roer de kerrie erdoor. Doe de deksel op de pan en bak de aardappeltjes op een laag vuur in 8-10 minuten gaar.
  4. Rasp van de citroenschil een theelepel citroenrasp af, pers daarna de vrucht uit. Halveer de komkommers in de lengte, schraap eventueel met een theelepel de zaadlijsten eruit en schaaf met een kaasschaaf de komkommers in de lengte.
  5. Breng de komkommerlinten op smaak met een theelepel citroensap, 1 eetlepel olie en zout en peper. Druppel de rest (of een gedeelte) van het citroensap over de vis.
  6. Serveer de vis met de citroenrasp, de komkommersalade en de kerrieaardappeltjes.