Recepten enzo

Home » Recepten » Ketjapkip met rabarber

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ketjapkip met rabarber


Een heel andere manier om eens rabarber te gebruiken. Dit is met een oosterse knipoog, ketjap, kip met rijst en paksoi. Recepten en zo: Ketjapkip met rabarber

Algemeen


Ingredienten

  •   6 eetlepels ketjap manis ,  
  •   6 eetlepels vloeibare honing ,  
  •   300 gram rijst ,  
  •   1 kg kippenbouten , zonder rugstuk 
  •   1 struik paksoi , in repen 
  •   300 gram rabarber ,  

Benodigdheden

  • Ovenschaal


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met 2 el honing en 3 el olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de rabarber in schuine stukken van 4 cm. Meng met 4 el honing. 
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  3. Neem de kip uit de oven, keer de kip en schep de rabarber erbij. Zet nog ca. 25 min. in de oven. Schep niet meer om, dan blijft de rabarber heel. 
  4. Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. en voeg peper en zout toe. 
  5. Serveer de kip en rabarber met de rijst en paksoi.




Kijk ook eens bij: