Recepten enzo

Home » Recepten » Lentestamppotje

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Lentestamppotje


Lekker stamppotje van ui, tuinbonen en veldsla. Heerlijk lente gerecht en de kinderen lusten de tuinbonen op deze manier wel Recepten en zo: Lentestamppotje

Algemeen


Ingredienten

  •   1250 gram licht kruimige aardappelen ,  
  •   50 gram boter ,  
  •   1 gesnipperde ui(en) ,  
  •   300 gram tuinbonen , diepvries 
  •   1 theelepel gedroogde tijm ,  
  •   250 gram ham , in brede repen gesneden 
  •   150 ml warme melk ,  
  •   75 gram veldsla ,  

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
  • Smelt 25 g boter in een pan en schep de ui, de bevroren tuinboontjes en tijm erdoor. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Smoor de boontjes met de deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 5 minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt. Meng de tuinboontjes door de puree en schep de veldsla er beetje bij beetje door.
  • Breng het stamppotje op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de stamppot in warme diepe borden. Leg de gebakken ham erbovenop.