Recepten enzo

Home » Recepten » Scones

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Scones


Echte, van oorsprong schotse scones kunnen niet ontbreken op een feestelijk ontbijt of brunch. Maar je kan ze ook meenemen op een picknick. Je kan ze een lave dag van tevoren maken. Recepten en zo: Scones

Algemeen


Ingredienten

  •   250 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   2,5 theelepel bakpoeder ,  
  •   halve theelepel zout ,  
  •   50 gram boter ,  
  •   1 zakje vanillesuiker ,  
  •   2 eetlepels suiker ,  
  •   3/4 dl melk ,  
  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   half bekertje slagroom , à 125 ml 
  •   frambozen jam ,  

Benodigdheden

  • Uitsteekvormpje van 6 cm


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Bekleed het bakblik met het  bakpapier. Zeef het bakmeel met bakpoeder en zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd  de boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes.
  2. Klop het ei met melk los, bewaar een halve eetlepel, schenk de rest bij het bloemmengsel en kneed het geheel tot een samenhangende bal.
  3. Rol het deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uit. Steek uit het deeg 8 rondjes, leg de rondjes op het bakblik  en bestrijk met de rest van de melk.
  4. Bak de scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  5. Laat de scones uit oven even op een rooster afkoelen.

Serveren:
Klop de slagroom stijf. Serveer de scones met jam en slagroom.




Tips

  • Je kan ook clotted cream gebruiken, zoals de engelsen doen.

Kijk ook eens bij: