Recepten enzo

Home » Recepten » Speculaastaart met peer

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Speculaastaart met peer


Een echte decembermaand feesttaart met speculaas en peren. Heerlijk voor pakjesavond. Recepten en zo: Speculaastaart met peer

Algemeen


Ingredienten

  •   4 scharrelei(eren) ,  
  •   1 eetlepel citroensap ,  
  •   150 gram zachte boter ,  
  •   150 gram bloem ,  
  •   5 kleine peren , handperen 
  •   150 gram amandelspijs ,  
  •   4 eetlepels abrikozenjam ,  
  •   1 eetlepel speculaaskruiden ,  

Benodigdheden

  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.
  3. Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.
  4. Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
  5. et de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de taart in de vorm afkoelen.




Kijk ook eens bij: