Recepten enzo

Home » Ingredienten » Port Salut

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ingredienten: Port Salut


Recepten en zo Ingrediënten: Port Salut De beroemde Port salut is van oorsprong een abdijkaas. Deze romige en smaakvolle soort, is genoemd naar de Bretonse Port-du-salut abdij in Entrammes. Ze werd daar sinds de middeleeuwen gemaakt. De monniken leerden het vak, nadat ze door de Franse Revolutie enkele jaren naar Zwitserland moesten uitwijken.

Ze begonnen daar in 1816 kaas te maken, om in hun levensonderhoud te voorzien. Daar gingen ze mee door, toen ze later weer terugkeerden in Port-du-salut.

De kaas werd zo populair dat de monniken in 1938 de naam Port salut lieten registreren als handelsmerk, om hem tegen namaak te beschermen. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens traditioneel recept. Het zijn de beste ingrediënten die zorgen voor de echte authentieke Franse smaak van Port salut.


Kijk hier voor meer informatie over Kaas

Recepten met Port Salut



<< 1 >> 

Recept van Croissant met Port salut op Receptenenzo

Croissant met Port salut

Lekker snel lunchgerecht met een croissantje en heerlijke Port salut.
Recept
 
Recept van Port salut Croustini op Receptenenzo

Port salut Croustini

Lekker pittig stokbroodje met heerlijke Port salut.
Recept
<< 1 >>