Recepten enzo

Home » Recepten » Aardappel pompoen cupcakes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Aardappel pompoen cupcakes


Verrassende cupcakes. Dit is een recept met aardappel en pompen. Het proberen waard. Als je eem cupcakes fan bent, moet je deze eens proberen. Recepten en zo: Aardappel pompoen cupcakes

Algemeen


Ingredienten

  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   50 gram gesmolten boter ,  
  •   150 gram bloem ,  
  •   150 gram kruimige aardappelen , geschild en in miniblokjes 
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   1 sjalot(ten) , gesnipperd 
  •   1 eetlepel olijfolie ,  
  •   200 ml melk ,  
  •   1 theelepel kerrie ,  
  •   150 gram pompoen , geschild en in miniblokjes 
  •   1 theelepel bakpoeder ,  

Benodigdheden

  • Bakvorm voor muffins
  • papieren cupcake vormpjes


Bereiding

  1. Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand.
  2. Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten.
  3. Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar.
  4. Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door.
  6. Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad.
  7. Verwarm de oven voor op 175°C.
  8. Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.