Recepten enzo

Home » Recepten » Cranberry cupcakes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Cranberry cupcakes


Lekkere cupcake. Door het gebruik van cranberry's is het ook echt iets wat bij kerst op de brunchtafel kan staan. Of natuurlijk gewoon lekker tussendoor. Recepten en zo: Cranberry cupcakes

Algemeen


Ingredienten

  •   2 scharrelei(eren) ,  
  •   150 gram bruine basterdsuiker ,  
  •   75 gram boter ,  
  •   halve theelepel zout ,  
  •   1,5 dl melk ,  
  •   0,12 liter magere yoghurt ,  
  •   halve theelepel kaneelpoeder ,  
  •   400 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   250 gram cranberry's ,  
  •   kwart theelepel kruidnagelpoeder ,  

Benodigdheden

  • Muffinvorm, of papieren cupcakes vormpjes


Bereiding

  1. Laat de gewassen cranberry's goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een beslagkom, meng goed en maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop de yoghurt, de melk, de eieren en de gesmolten boter los in een andere kom en giet het mengsel in het kuiltje.
  4. Roer tot een vrij stijf beslag. Roer niet te lang, er mogen nog wat klontjes in zitten.
  5. Spatel de cranberry's door het beslag.
  6. Schep het beslag in de vormpjes en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de muffins 5 minuten in de vorm rusten, stort ze en laat ze op een rooster afkoelen.