Recepten enzo

Home » Recepten » Eitjes uit de oven

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Eitjes uit de oven


Lekker voor de zaterdag - of zondagochtend eitjes uit de oven, met tomaat, kaas, ham en ui, ook de kids vinden het heerlijk.    Recepten en zo: Eitjes uit de oven

Algemeen


Ingredienten

  •   4 scharrelei(eren) ,  
  •   1 eetlepel olie ,  
  •   2 tomaten ,  
  •   75 gram ham , in kleine blokjes 
  •   2 sjalot(ten) , gesnipperd 
  •   75 gram geraspte belegen kaas ,  
  •   4 sneetjes bruin brood ,  

Benodigdheden

  • 4 éénpersoons ovenschaaltjes


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijdt het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak ze 1 minuut mee. Schep de hamblokjes erbij en bak 1 minuut mee.
  2. Verdeel het tomatenmengsel over de ovenschaaltjes en strooi de geraspte kaas er over. Breek boven elk schaaltje een ei en prik eventueel de dooier door met een vork.
  3. Zet de schaaltjes in de oven en bak ze 10-15 minuten tot de eieren zijn gestold. Rooster intussen de sneetjes brood in de broodrooster lichtbruin. Snijd de boterhammen in repen. Strooi zout en peper naar smaak over de eitjes en serveer met de broodrepen.  



Tips

  • Als je geen kleine ovenschaaltjes hebt, kun je ook een grote gebruiken