Recepten enzo

Home » Recepten » Feest cakejes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Feest cakejes


Leuke, feestelijke cakejes die je heel goed samen met de kinderen kan maken. Ideaal voor een traktatie of kinderfeestje.  Recepten en zo: Feest cakejes

Algemeen


Ingredienten

  •   150 gram boter ,  
  •   150 gram suiker ,  
  •   3 scharrelei(eren) ,  
  •   150 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   150 gram poedersuiker ,  
  •   2 eetlepels water , of bessensap voor roze glazuur 
  •   1 zakje chocoladesnoepjes , bijvoorbeeld m&m's of smarties 

Benodigdheden

  • 12 papieren cakevormpjes of een muffinvorm


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Als u een muffinvorm gebruikt, vet deze dan licht in met boter (papieren vormpjes worden niet ingevet).
  2. Doe de suiker en de boter in een kom en klop dit met een mixer tot een crème. Doe de eieren er één voor één bij en klop nog even flink door. Doe er schepje voor schepje het bakmeel bij tijdens het mixen.
  3. Vul de vormpjes met 1 eetlepel beslag halfvol. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze in de oven afkoelen.
  4. Maak intussen glazuur. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer er 2 eetlepels water (voor wit glazuur) of bessensap (voor roze glazuur) doorheen tot een glad mengsel. Strijk dit over de cakejes en plak de chocoladesnoepjes erop.



Tips

  • Gebruik om te versieren hagelslag, slagroom, rozijnen, etc.
  • Maak chocoladeglazuur van 100 gram poedersuiker, 1 eetlepel cacaopoeder en 2 eetlepels water