Recepten enzo

Home » Recepten » Gebakken mie met zomergroente

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gebakken mie met zomergroente


Snel mie gerecht uit de wok, met lekkere zomerse groenten als wortelen en peultjes. Recepten en zo: Gebakken mie met zomergroente

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels olie ,  
  •   50 ml ketjap manis ,  
  •   2 gesnipperde ui(en) ,  
  •   75 gram gezouten pinda's , grofgehakt 
  •   400 gram wortel , geschrapt, in plakjes 
  •   200 gram peultjes ,  
  •   300 gram mie ,  
  •   400 gram wokvlees , varkensvlees 

Bereiding

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes en worteltjes samen 5 minuten in ruim kokend water.
  2. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak het varkenswokvlees op hoog vuur bruin in 5 minuten. Schep de uien erbij en roerbak weer 5 minuten. Giet de mie en de groenten af en schep ze bij het vlees in de wok. Roerbak nog een paar minuten en doe de ketjap manis erbij.
  3. Serveer de mie en strooi de gehakte pinda's erover.