Recepten enzo

Home » Recepten » Gegrilde tonijn met tomaten-koriander salsa

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Gegrilde tonijn met tomaten-koriander salsa


Een heerlijk en eenvoudig visgerecht, wat door de salsa extra lekker smaakt. Recepten en zo: Gegrilde tonijn met tomaten-koriander salsa

Algemeen


Ingredienten

  •   6 lente-ui ,  
  •   1 spaanse peper ,  
  •   1 bosje verse koriander ,  
  •   1 bosje verse munt ,  
  •   1 kilo rijpe, stevige tomaten ,  
  •   peper ,  
  •   zout ,  
  •   citroensap , van een halve citroen 
  •   1 limoen , sap van een hele limoen 
  •   6 stukken tonijn ,  
  •   olijfolie ,  

Bereiding

Maak de salsa:

  1. Snijd de lente-uitjes en de spaanse peper in dunne ringetjes.
  2. Leg de korianderblaadjes en steeljes en de muntblaadjes op de gesneden lente-uitjes en hak alles fijn.
  3. Leg doorboven op de gesneden tomaten en hak weer alles fijn. Blijf hakken tot de gewenste grootte.
  4. Doe alle gehakte ingrediënten in een schaal, inclusief het vocht en breng op smaak met zout en het citroen- en limoensap. Het beste is een beetje erbij doen, proeven tot het lekker is. 

De vis:

  1. Wrijf beide kanten van de vis in met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout.
  2. Gril of rooster (op de barbecue) de vis tot ze zo gaar zijn als je ze wilt hebben (tonijn kan je heel goed medium gebakken eten).
  3. Serveer op een bord met veen linke lepel salsa ernaast.