Hachee met courgette en perzik
Een lekkere variant op de gewone hachee, hachee met perzikken en courgettes.
|
|
|
|
Ingredienten
-
2 eetlepels
olie
,
|
-
2
ui(en)
,
|
-
zout
,
|
-
peper
,
|
-
2 theelepels
paprikapoeder
,
|
-
1 groene
paprika
,
|
-
2
laurierblaadje(s)
,
|
-
2 eetlepels
tomatenpuree
,
|
-
500 gram doorregen
runderlappen
,
|
-
3
vleestomaten
,
|
-
1
courgette
,
|
-
8 halve
perzik
, uit blik
|
-
1 flesje
bier
,
|
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 10 minuten rondom bruin. Pel de uien en snipper ze.
- Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes.
- Verdeel de courgette in plakjes.
- Giet de perziken af en snijd ze in stukjes.
- Voeg de ui bij het vlees en bak 5 minuten mee. Voeg daarna het bier, de laurierblaadjes, paprikapoeder en peper en zout toe en de helft van de tomatenblokjes. Laat zachtjes ca. 2 uur stoven.
- Schep er de laatste 15 minuten de rest van de tomaten, de paprika, courgette en tomatenpuree door. Voeg vlak voor het serveren de perzikstukjes toe en verwijder de laurierblaadjes.
Lekker met rijst of couscous