Recepten enzo

Home » Recepten » Hachee met courgette en perzik

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hachee met courgette en perzik


Een lekkere variant op de gewone hachee, hachee met perzikken en courgettes. Recepten en zo: Hachee met courgette en perzik

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels olie ,  
  •   500 gram doorregen runderlappen ,  
  •   2 ui(en) ,  
  •   3 vleestomaten ,  
  •   1 groene paprika ,  
  •   1 courgette ,  
  •   8 halve perzik , uit blik 
  •   1 flesje bier ,  
  •   2 laurierblaadje(s) ,  
  •   2 theelepels paprikapoeder ,  
  •   peper ,  
  •   zout ,  
  •   2 eetlepels tomatenpuree ,  

Bereiding

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 10 minuten rondom bruin. Pel de uien en snipper ze.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes.
  3. Verdeel de courgette in plakjes.
  4. Giet de perziken af en snijd ze in stukjes.
  5. Voeg de ui bij het vlees en bak 5 minuten mee. Voeg daarna het bier, de laurierblaadjes, paprikapoeder en peper en zout toe en de helft van de tomatenblokjes. Laat zachtjes ca. 2 uur stoven.
  6. Schep er de laatste 15 minuten de rest van de tomaten, de paprika, courgette en tomatenpuree door. Voeg vlak voor het serveren de perzikstukjes toe en verwijder de laurierblaadjes.

Lekker met rijst of couscous





Kijk ook eens bij: