Hachee
Hachee is een echt Hollands stoof- en vlees gerecht en van velen is dit een favoriet. Nergens zo lekker als vroeger thuis, toch?
|
|
|
|
Ingredienten
-
750 gram doorregen
runderlappen
,
|
-
3
ui(en)
,
|
-
suiker
,
|
-
zout
,
|
-
peper
,
|
-
50 gram
boter
,
|
-
1 blokje
vleesbouillon
,
|
-
2 eetlepels
azijn
,
|
-
2
laurierblaadje(s)
,
|
-
2
kruidnagels
,
|
Bereiding
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 1,5 cm en dep ze droog met keukenpapier vlak voor je ze gaat bakken. Bestrooi met wat peper en zout.
- Smelt de boter in de pan op een laag vuur, zet het vuur hoger en bak het vlees als de boter bruin begint te worden. Braad het vlees rondom bruin op laag vuur. Schep af en toe om.
- Bak vervolgens de uiringen met 2 theelepels suiker 3 minuten mee.
- Voeg het bouillonblokje een halve liter heet water, de azijn, laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
- Breng tegen de kook aan en laat het vlees ruim 2,5 uur op het allerlaagste vuur gaar sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met een kruimige aardappel en rode kool met appeltjes
Tips
- Haal het vlees een kwartiertje eerder uit de koelkast voor je gaat bakken.
- Als het gaar is kan je de hachee wat aanlengen met wat water en maizena wat verdikken