Stoofpot met ketjap en gember
Een lekkere, beetje exotische variant op ons eigen draadjesvlees.
|
|
|
|
Ingredienten
-
3 eetlepels
ketjap manis
,
|
-
1 grote
ui(en)
,
|
-
2 eetlepels fijngehakte
peterselie
,
|
-
zout
,
|
-
peper
,
|
-
2 teentjes
knoflook
,
|
-
50 gram verse
gember
,
|
-
1 eetlepel
tomatenpuree
,
|
-
6 eetlepels
sesamolie
,
|
-
500 gram
kalfslappen
, (sukade)
|
Bereiding
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de kalfslapjes aan beide kanten zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de olie zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan. Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur).
- Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Lekker met Basmati rijst en beetgare, gekookte sperziebonen.