Recepten enzo

Home » Recepten » Rode kool op grootmoeders wijze

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Rode kool op grootmoeders wijze


Zo maak je rode kool, net als oma het vroeger deed. Lekker lang zachtjes laten koken tot de kool heerlijk zacht is. En lekker met appeltjes en wat appelmoes, heerlijk! Recepten en zo: Rode kool op grootmoeders wijze

Algemeen


Ingredienten


Bereiding

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg. Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan.
  • Voeg de volgende ingredienten toe:
    1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn.
  • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om.
  • Schil ntussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken.
  • Schep de appelstukjes door de rode kool. Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen.
  • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven. Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje.
  • Brengd de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn. Serveeren met een runderlapje en aardappels (uiteraard!)
Kijk ook eens bij: