Recepten enzo

Home » Recepten » Hamburger met pittige mayonaise

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hamburger met pittige mayonaise


Lekker, zomers braaigerecht. Kan natuurlijk ook op de barbeque of in de grillpan.

U kunt het hamburgergehakt en het zoetzuur enkele uren van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Recepten en zo: Hamburger met pittige mayonaise

Algemeen


Ingredienten

  •   1 rode ui(en) ,  
  •   1 theelepel gedroogde tijm ,  
  •   4 steaktartaartje , ongeveer een pond 
  •   2 eetlepels zilveruitjes , in stukjes 
  •   1 zure augurk , in stukjes 
  •   150 gram winterwortel , peen, jullienne gesneden; ook kant-en-klaar beschikbaar 
  •   1 theelepel sambal badjak , naar smaak 
  •   2 eetlepels mayonaise ,  
  •   2 eetlepels olijfolie ,  
  •   zachte bolletjes , met sesam 

Bereiding

  1. Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van.
  2. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken.
  3. Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.