Recepten enzo

Home » Recepten » Herfststamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Herfststamppot


Lekkere stamppot met herfstgroente, speciaal door de appel. Recepten en zo: Herfststamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   2 appels , granny smith 
  •   2 eetlepels boter ,  
  •   1 kilo aardappelen ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   150 gram gerookte spekreepjes ,  
  •   100 ml melk ,  
  •   500 gram spruiten ,  
  •   50 gram blanke hazelnoten ,  

Benodigdheden

  • appelboor


Bereiding

  1. Schil 1 kilo aardappels, was en snij ze in grove stukken
  2. Maak 500 gram spruitjes schoon en halveer ze
  3. Schenk een laag water in een ruime pan, leg de aardappels erin met de spruitjes erop. Kook de aardappels met de spruitjes en wat zout ca. 25 minuten
  4. Bak 150 gram gerookte spekreepjes uit
  5. Schil 2 appels (Granny Smith), verwijder de klokhuizen met een appelboor en snij de appel in 8 ringen
  6. Haal de spekjes uit de pan en bak de appelringen in het achtergebleven vet aan beide kanten
  7. Hak 50  gram blanke hazelnoten grof en rooster ze goudbruin
  8. Giet de aardappels en de spruiten af en bewaar het kookvocht
  9. Schep 2 eetlepels boter en 100ml melk door het aardappel-mengsel, zet de pan terug op het vuur, totdat de melk warm is
  10. Stamp het aardappelmengsel grof en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper
  11. Schep de spekjes en de noten door de stamppot en verdeel de appel erover.



Tips

  • Serveer met jus