Recepten enzo

Home » Recepten » Hotdogs

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hotdogs


Hotdogs zoals ze horen, met mosterd, uien en zuurkool. Lekker amerikaans! Recepten en zo: Hotdogs

Algemeen


Ingredienten

  •   4 eetlepels olie ,  
  •   500 gram ui(en) ,  
  •   mosterd ,  
  •   1 pakje zuurkool ,  
  •   20 frankfurters , uit blik of pot 
  •   20 zachte puntjes ,  

Bereiding

  1. Stoof de zuurkool volgens de aanwijzingen op het pakje circa 10 minuten en laat uitlekken.
  2. Snijd de uien in halve ringen en laat ze in de hete olie fruiten tot ze beginnen te kleuren. Schep de uien door de zuurkool.
  3. Verwarm de worstjes volgens de aanwijzingen op blik of pot in heet water zonder ze te laten koken.
  4. Snijd de broodjes zo open dat de helften aan een lange kant aan elkaar vast blijven zitten. Schep op ieder broodje een lepel van het warme zuurkoolmengsel. Schep er een warme worst op en laat ieder naar eigen smaak mosterd op de worst scheppen.
  5. Vouw de broodjes in een servetje en eet ze warm uit de hand.