Recepten enzo

Home » Recepten » Ierse stamppot met witte kool

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ierse stamppot met witte kool


Lekkere, stevige stammpot uit de Ierse keuekn met witte kool. Recepten en zo: Ierse stamppot met witte kool

Algemeen


Ingredienten

  •   50 gram boter ,  
  •   1 kg bloemige aardappelen ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   200 gram magere spekreepjes ,  
  •   1 dl melk ,  
  •   vers geraspte nootmuskaat ,  
  •   4 bosui ,  
  •   400 gram witte kool ,  

Bereiding

  1. Kook de in stukken gesneden aardappel gaar en laat ze droog stomen. Satmp de aardappels met de melk en de boter tot een smeuïge puree van en breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  2. Houd de puree warm. Snijd de kool zonder de dikke stronk in smalle reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken.
  4. Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak circa 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken.
  5. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat goed doorwarmen. Maak desgewenst een 'kuiltje' op het bord en schep daar gesmolten boter of bruine jus in.



Tips

  • Je kan ook groene of savooikool gebruiken

Kijk ook eens bij: