Recepten enzo

Home » Recepten » Jamie's Tagliatelle met spinazie

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Jamie's Tagliatelle met spinazie


Tagliatelle met spinazie, mascarpone en parmezaanse kaas. Dit is een vegetarisch gerecht dat heel geschikt is voor kinderen. Recepten en zo: Jamie's Tagliatelle met spinazie

Algemeen


Ingredienten

  •   400 gram spinazie ,  
  •   2 theelepels boter ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   2 tenen knoflook ,  
  •   olijfolie ,  
  •   half bolletje versgeraspte nootmuskaat , naar smaak 
  •   1,2 dl slagroom ,  
  •   2 handen parmazaanse kaas , of gebruik geraspte oude goudse 
  •   450 gram tagliatelle ,  
  •   150 gram mascarpone ,  

Bereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Zet ondertussen een koekepan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knoflook en de nootmuskaat in. Doe er, wanneer de boter gesmolten is, de spinazie bij. Na vijf minuten is die geslonken en mooi donker van kleur. Een groot deel van het kookvocht is dan al verdampt en wat rest is een heerlijke, intens smakende spinazie.
  3. Breng de groente op smaak met zout en peper en de de room en mascarpone plus een paar lepels kookvocht van de pasta bij.
  4. Breng de saus tegen de kook aan en proef nog eens of er nog zout of peper bij moet.



Tips

  • Roer er wat kaas doorheen voordat je het op tafel zet