Recepten enzo

Home » Recepten » Kaasgehaktballen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Kaasgehaktballen


Lekkere variant van de gehaktbal, de kaasgehaktbal. Lekker met bijvoorbeeld hutspot Recepten en zo: Kaasgehaktballen

Algemeen

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: Croma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Hollands , Vlees

Ingredienten

  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   boter ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   3 eetlepels melk ,  
  •   3 witte boterham(men) ,  
  •   500 gram gehakt , bijvoorbeeld half-om-half of kalfsgehakt 
  •   1,5 eetlepel gehaktkruiden ,  
  •   2 eetlepels mosterd ,  

Bereiding

  1. Snijd de kortsjes van het brood, snijd het brood in stukjes en meng ze met de melk en het ei.
  2. Snijd de kaas in hele kleine stukjes.
  3. Doe het gehakt in een kom, meng het heel goed met het broodmengsel, de gehaktkruiden, een eetlepel mosterd en gehaktkruiden.
  4. Maak met natte handen 4 grote of 8 kleinere ballen.
  5. Smelt de boter in de pan op hoog vuur, en bak de ballen aan als de boter bruin is geworden.
  6. Bak rondom bruin. Doe het vuur lager en braad de gehaktballen in 15-20 minuten gaar. Keer af en toe om.
  7. Voeg een eetlepel mosterd en een kopje heet water toe als de gehaktballen gaar zijn. Breng de jus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.




Kijk ook eens bij: