Recepten enzo

Home » Recepten » Kerstkransjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Kerstkransjes


Natuurlijk onmisbaar voor de kerst, zelfgemaakte kerstkransjes. De kinderen kunnen helpen met uitsteken en strooien. Recepten en zo: Kerstkransjes

Algemeen


Ingredienten

  •   grove suiker ,  
  •   1 scharrelei(eren) , alleen de dooier 
  •   1 scharrelei(eren) , alleen de dooier om te bestrijken 
  •   100 gram basterdsuiker ,  
  •   150 gram boter ,  
  •   200 gram bloem ,  
  •   amandelschaafsel ,  
  •   zilversnoepjes ,  

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • (kerst)Uitsteekvormpjes


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte.
  2. Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen.
  3. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes.
  4. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.