Recepten enzo

Home » Recepten » Knakworst in filodeeg

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Knakworst in filodeeg


Lekker kanpperig kindergerecht of traktatie. Recepten en zo: Knakworst in filodeeg

Algemeen


Ingredienten

  •   4 knakworst ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   4 vellen filodeeg , diepvries 

Benodigdheden

  • Bakpapier


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de boter in een steelpannetje op laag vuur smelten.
  3. Ontdooi de filodeegvellen en bestrijk ze met een kwastje met de gesmolten boter.
  4. Vouw de vellen dubbel en bestrijk weer met gesmolten boter.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol in elk vel filodeeg een knakworst en leg ze op de bakplaat.
  7. Bak in ca. 20 min. goudbruin en knapperig.
  8. Lekker met aardappelschijfjes (zak 800 g) en appelmoes (met kaneel, pot 720 ml). Ook lekker met ketchup en mayonaise.



Tips

  • Lekker met kerst, maar ook als traktatie