Recepten enzo

Home » Recepten » Oma's appeltaart

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Oma's appeltaart


Een recept voor een lekkere ouderwetse appeltaart, zoals oma het maakte. Het lekkerste is deze taart een dag van te voren te maken, dan smaakt het echt naar vroeger! Recepten en zo: Oma's appeltaart

Algemeen


Ingredienten

  •   200 gram zelfrijzend bakmeel ,  
  •   150 gram suiker ,  
  •   100 gram roomboter , op kamertemperatuur 
  •   1 scharrelei(eren) , alleen de eierdooier 
  •   2 jonagold ,  
  •   2 goudrenetten ,  
  •   3 theelepels kaneelpoeder ,  
  •   1 eetlepel custardpoeder ,  
  •   1 pakje heldere taartgelei ,  
  •   200 ml appelsap ,  
  •   400 ml creme fraiche ,  

Benodigdheden

  • springvorm doorsnede 22 cm
  • bakpapier
  • mixer


Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Vet de rand van de vorm in.
  2. Meng in een kom het bakmeel met 100 gram suiker, de boter, de eierdooier en een mespuntje zout met de handmixer tot een kruimelig deeg.
  3. Druk de deeg uit tegen de bodem en rand van de springvorm. Laat de deegbodem 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Schep in een kom de appel om met 2 theelepels kaneel en het restant van de suiker (50 gram). Bestrooi de bodem met de custardpeoder en verdeel de appel erover. Duw de deegrand terug tot de appelvulling.
  5. Bak de taart in een uur bruyin en gaar.
  6. Maak de taartgelei aan met 2 eetlepels appelsap. Verwarm in een steelpan de rest van het sap en voeg de aangemaakte taartgelei toe. Breng al roerende aan de kook en neem de pan van het vuur.
  7. Bestrijk de taartrand met wat gelei voor een mooie glans. Schenk de resterende gelei over de appelvulling. Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder dan de vorm.
  8. Bij serveren:
    Schep de crème fraiche in een schaal en bestuif met kaneel.



Tips

  • Lekker met kaneellikeur
  • Je kan het natuurlijk ook met slagroom serveren