Recepten enzo

Home » Recepten » Pitabroodje kaas-jam

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Pitabroodje kaas-jam


Lekker en snel, een pitabroodje uit de oven met gesmolten kaas. Heerlijk! Recepten en zo: Pitabroodje kaas-jam

Algemeen


Ingredienten

  •   1 pitabroodje ,  
  •   2 plakken jonge goudse kaas ,  
  •   halve eetlepel jam ,  

Benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd het pitabroodje met een puntig kartelmesje een stukje open, tot je een soort envelopje krijgt.
  3. Vul het broodje met kaas en jam, zorg dat alles binnen in het broodje blijft.
  4. Leg het broodje op een bakplaat op een stukje bakpapier.
  5. Schuif de plaat net boven het middeen van de oven en bak het in 10 minuten.
  6. Even af laten koelen, kaas kan heel heet zijn



Tips

  • je kan in plaats van jam ook kerrie in het broodje doen en na het bakken wat ketchup erop.