Recepten enzo

Home » Recepten » Pittige schnitzels

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Pittige schnitzels


Lekker pittige variant op de gewone, gepaneerde schnitzel. Recepten en zo: Pittige schnitzels

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Croma
  • kCal:
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Bakken , Hollands , Vlees

Ingredienten

  •   2 eetlepels sambal oelek ,  
  •   2 eetlepels ketjap manis ,  
  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   1,5 kopje paneermeel ,  
  •   1,5 kopje cornflakes ,  
  •   4 ongepaneerde schnitzel ,  
  •   boter ,  

Bereiding

  1. Meng de sambal met 1 eetlepel ketjap.
  2. Bestrijk de schnitzel met het sambal-ketjap mengsel.
  3. Klop het ei los in een diep bord met een eetlepel ketjap en 3 eetlepels water.
  4. Meng het paneermeel met de cornflakes in een ander diep bord.
  5. Wentel de schnitzel eerst door het eimengsel en daarna door het cornflakes mengsel.
  6. Smelt de boter in een koekepan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als de boter gesmolten is en leg de schnitzels in de pan als de boter bruin wordt. Bak ze op hoog vuur in 3 minuten aan beide kanten bruin.
  7. Draai het vuur laag en braad ze nog ongeveer 8 minuten gaar. Keer de schnitzels af en toe om.