Recepten enzo

Home » Recepten » Romige spaghettie met mosselen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Romige spaghettie met mosselen


De aparte combinatie van bacon en mosselen valt eigenlijk bij iedereen in de smaak. Heerlijk! Recepten en zo: Romige spaghettie met mosselen

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels olie ,  
  •   2 teentjes fijngesneden knoflook ,  
  •   600 gram prei , in ringen 
  •   2 bakjes mosselen , a 150 gram, mosselvlees  
  •   1 flesje kookroom , 250 ml, light 
  •   400 gram spaghetti ,  
  •   100 gram bacon , in reepjes 

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beet gaar.
  2. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de bacon bruin en krokant. Voed de prei en de knoflook toe en bal al omscheppend 5 minuten mee.
  3. Schenk de kookroom bij de prei en verwarm de saus 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Giet de spaghetti af en schep die met het mosselvlees door de saus.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm nog 1 a 2 minuten door en serveer direct.



Tips

  • Als je van pittig houd roer je er een eetlepel Zaanse mosterd door de kookroom