Recepten enzo

Home » Recepten » Spaanse lentestamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spaanse lentestamppot


Hele bijzonder en frisse stammpot, met spaanse chirozo als lekker pittig accent samen met de frisse notensmaak van rucola. Recepten en zo: Spaanse lentestamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg kruimige aardappelen ,  
  •   zout ,  
  •   versgemalen peper ,  
  •   2,5 eetlepel extra vierge olijfolie ,  
  •   75 gram olijven , zonder pit, grofgehakt 
  •   250 spaanse chorizo , in reepjes 
  •   150 gram rucola ,  
  •   1 blikje mais , a 300 gram 

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en vang 1 dl van het kookvocht op.
  2. Stamp de aardappelen fijn. Schep de chorizo, de maïs, de rucola en de olijven erdoor en voeg zoveel van het kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  3. Breng hem op smaak met peper en zout en druppel de olie erover.